La historia de l’Horacio Pagani és la d’un enginyer que va lluitar per una idea que creia que podia millorar i canviar les coses.
Al 1985 es contractat a Lamborghini, on s’especialitza en l’ús d’un material nou que anys més tard el portaria a la gloria: la fibra de carboni. Va intentar convencer a Ferruccio Lamborghini, el fundador de l’empresa italiana, per a apostar fermament per aquest material, tot creant una nova divisió per al desenvolupament de nous compostos basats en la fibra de carboni amb la idea de revolucionar la indústria de l’automoció de competició. El fundador de Lamborghini, però, no hi va estar d’acord.
Pagani, lluny de conformar-se amb la negativa, decideix crear la seva propia fabrica: en el 1988 crea Pagani Composite Research amb la idea de desenvolupar nous materials compostos.
La fibra de carboni és un material sintètic que es compon de filaments molt fins d’atoms de carboni units entre si, oferint alhora maxima resistència i una lleugeresa extrema.
L’Associació de Consultors d’lnstal·lacions (ACI) és una organització sense ànim de lucre, que té com a objectiu lluitar per a millorar les condicions professionals i per augmentar el prestigi de la professió.
Actualment, a l’ACI li donen suport 34 enginyeries i més de 40 fabricants. Ens agradaria que t’hi afegissis, et necessitem pera ser més forts i així poder donar sortida a les teves reivindicacions davant l’Administració Pública: amb la unió de tots podrem introduir canvis en la normativa perqué reculli les nostres necessitats.
Una enginyeria no té força per canviar les coses, pero la unió de moltes, sí.
Les enginyeries d’instal·lacions es veuen sovint afectades per condicions contractuals injustes derivades d’una normativa que no ha tingut en compte el sector de l’enginyeria. Una de les activitats més rellevants de l’ACI és fer de contrapes per tal de revertir aquesta situació.
Els plecs de condicions de l’Administració Pública defineixen el marc d’actuació global deis enginyers.
Encara que la teva enginyeria no es presenti a concursos públics, t'afecta.
L'ACI ha mantingut reunions amb l'Administració Pública per tal de millorar les condicions de contractació, des de la xifra d'honoraris a modificacions en els plecs de licitació.
Actualització i reconeixement explícit d'honoraris d'enginyeria d'instal·lacions a les fases de projecte executiu i direcció d'obra en els concursos publicats, amb independència de qui sigui el nostre client (arquitecte, constructora o instal·ladora).
Actualització i reconeixement explícit d'honoraris d'enginyeria d'instal·lacions a les fases de projecte executiu i direcció d'obra en els concursos publicats, amb independència de qui sigui el nostre client (arquitecte, constructora o instal·ladora). Establiment de preus de referència per a llicències ambientals i certificacions energètiques per a concursos.
Revisió i actualització de barems d'enginyeria d'instal·lacions per al Contracte Marc que regeix les licitacions d'AMB.
Aliança estratègica amb AEDICI (l'associació homònima d'àmbit nacional espanyol) per tal d'ampliar l'àrea d'actuació i influència, que actualment passa per la redacció conjunta d'un document que permeti traslladar les reivindicacions aconseguides amb l'Administració Catalana a tot l'àmbit públic espanyol.
Treballem per ser visibles i rellevants dins el nostre sector. La darrera edició del Congrés va tenir un caracter d'abast nacional on més de 500 professionals van poder gaudir de les ponéncies i taules rodones de contingut específic amb professionals de primer nivell. Es van exhaurir les places 15 dies abans de la celebració del Congrés i, per tant, hem constatat que tenim poder de convocatòria i hi ha interès en allò que fem.
ACI neix en 2008 per iniciativa d'un grup de consultories catalanes amb l'objectiu de disposar d'una eina de representació conjunta per a aquest col·lectiu de professionals davant els diferents agents que intervenen en el procés d'edificació.
Copyright Associació de Consultors d'Instal.lacions 2025