Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

“El Futur dels Refrigerants en un Món Sostenible” – Simpòsium

gener 30, 2024 @ 10:00 - 14:00

L’evolució dels refrigerants en la primera dècada del segle XXI ha estat una qüestió clau dins de la indústria de la refrigeració i la climatització. Quin serà el seu futur? A mesura que les preocupacions sobre el canvi climàtic i l’impacte ambiental de les emissions de gasos d’efecte hivernacle han augmentat, els governs i organitzacions internacionals han impulsat l’establiment de marcs normatius més estrictes per reduir l’ús de refrigerants amb fort impacte en el medi ambient, com els clorofluorocarbonis (CFC) i els hidroclorofluorocarbonis (HCFC). L’objectiu d’aquest Simpòsiu es veure quines implicacions tindrà caminar cap a la sostenibilitat.

 

Aquesta tendència normativa ha obligat als fabricants i als seus departaments d’investigació i desenvolupament (I+D) a buscar alternatives més sostenibles i eficients energèticament. Això ha conduït a una recerca intensiva per part de les empreses del sector per trobar refrigerants que siguin menys nocius per a la capa d’ozó, tinguin un potencial d’escalfament global inferior i, al mateix temps, mantinguin elevats nivells de rendiment i seguretat.

 

No obstant això, el canvi cap a refrigerants més sostenibles no està exempt de reptes. La transició cap a refrigerants naturals, com el CO2 propà i l’amoníac, s’ha convertit en una opció popular gràcies a la seva baixa contribució al canvi climàtic. No obstant això, cal prendre en consideració el fet que alguns d’aquests refrigerants naturals treballen a molta pressió, o són inflamables o tòxics, cosa que planteja inquietuds en relació amb la seguretat. El seu ús requereix el disseny i l’aplicació de sistemes de refrigeració especialment segurs i un maneig precís per prevenir riscos potencials.

 

Així doncs, el Simpòsium analitzarà com l’evolució normativa en matèria de refrigerants ha impulsat la recerca i el desenvolupament de solucions més sostenibles per part dels fabricants. Al mateix temps, s’abordarà la complexitat afegida que comporta la utilització de refrigerants naturals, que, tot i les seves virtuts ambientals, requereixen un enfocament especial en termes de seguretat per evitar incidents i protegir el benestar dels usuaris i el medi ambient.

 

EL SIMPÒSIUM : una visió completa i multidisciplinària

L’objectiu d’aquest Simposium és crear un entorn propici per al diàleg. Per assegurar-nos que l’esdeveniment tingui una visió completa i multidisciplinària convidarem a:

Fabricants: Ells són qui tenen la clau per investigar les noves tecnologies que marcaran el futur.

Experts en el nou marc normatiu europeu: ens proporcionaran una comprensió exhaustiva de les últimes regulacions i directives que afecten el sector.

Especialistes en seguretat: guiaran, orientaran i debatran sobre les millors pràctiques per garantir la manipulació i l’ús segur dels refrigerants, especialment en el cas dels refrigerants naturals inflamables o tòxics.

Enginyeries: Responsables de prescriure les tecnologies i d’aplicar-les en projectes concrets i reals que garanteixin el confort tèrmic i la seguretat i al mateix temps que combatem el canvi climàtic.

Mostra els detalls

Data:
gener 30, 2024
Hora:
10:00 - 14:00
Categoria d'Esdeveniment:
Etiquetes de l'Esdeveniment:
, , , ,

Organitzador

ACI
Correu electrònic
info@acicat.org
Visualitza el lloc web de Organitzador

Recinte

Hotel Alimara
Carrer de Berruguete, 126
Barcelona, Barcelona 08035
+ Mapa de Google