S'utilitza per optimitzar el sistema de district heating d'una fàbrica a Dinamarca.


Ús del controlador intel·ligent MIXIT per a optimitzar el sistema de district heating d'una fàbrica

L'empresa Envasos Europe A/S, situada a la ciutat de Odense (Dinamarca), produeix envasos de llanda per al sector de l'alimentació i les begudes. Els seus edificis principals es van construir en els anys 50. D'aquesta època daten també tres calderes industrials i una d'aigua calenta alimentades per gas. En 2020, l'empresa va decidir apagar les seves calderes i connectar-se al sistema district heating de la ciutat.

"Ahora podemos controlar hasta el último
detalle de nuestro sistema de calefacción".
Daniel Bagger, Facility Supervisor en Envases Europe A/S

Envasos volia, a més, reutilitzar la calor resultant de la seva producció, a la qual s'anava a sumar una línia d'impressió de metall addicional, que, juntament amb les altres línies de producció, generaria més calor del que l'empresa podria usar en els seus 100.000 m² d'instal·lacions. Per a aprofitar-ho, va afegir un sistema de recuperació de calor. La calor sobrant generada per la producció es retornaria a la planta de district heating per a gaudi dels habitants de Odense.

“Vam haver d'admetre que escalfar l'aigua de les nostres xarxes de canonades a 140 °C usant gas era un mètode desfasat”, reconeix Henrik Knudsen, Facility and Maintenance Manager en Envasos Europe. “I Odense compta amb una planta de district heating particularment eficient, per la qual cosa era lògic que optéssim per aquesta solució”.