L'objectiu reduir les emissions de CO₂ en més de 300 milions de tones al 2050

 

Panasonic anuncia el seu compromís amb la reducció de les emissions de CO₂ a nivell mundial per a 2050

  • El llançament de Green Impact pretén ajudar a fer front als problemes mediambientals i lluitar contra l'escalfament global
  • Panasonic té com a objectiu reduir les emissions de CO₂ en més de 300 milions de tones en 2050
  • Les diferents línies de negoci estan desenvolupant noves tecnologies i solucions que millorin encara més l'eficiència dels seus productes

28 de juny de 2022 – Panasonic anuncia la iniciativa Green Impact, amb el compromís de reduir les emissions de CO2 generades per totes les operacions de negoci i la cadena de valor de la companyia, així com per a ampliar la seva contribució per a reduir les emissions globals. En la seva lluita contra l'escalfament global, aquesta iniciativa representa un gran pas cap endavant en els seus objectius de millorar la vida de les persones i fer front als problemes mediambientals mundials.

Per a l'any 2050, Panasonic té com a objectiu crear un impacte que redueixi les emissions de CO₂ en més de 300 milions de tones1, o al voltant de l'1% del total de les emissions globals actuals2. A més, la companyia està desenvolupant noves tecnologies i solucions que millorin encara més l'eficiència dels seus productes, i d'aquesta manera, aconseguir reduir el consum energètic. En aquest sentit, Panasonic vol aconseguir que l'"energia creada" sigui superior a la "energia utilitzada", tant per l'empresa com pels seus productes i solucions.

Establerta en 2017, la Visió Mediambiental 2050 de Panasonic tenia com a objectiu reduir el consum d'energia i generar un excedent d'energia neta. La nova iniciativa Green Impact representa un canvi d'enfocament per a abordar activament la seva contribució als reptes de la societat global cap a la neutralitat del carboni. En línia amb aquest enfocament, ara el seu compromís se centra en els objectius de reducció de CO₂ per a abordar els problemes mediambientals globals i mostrar clarament el valor del seu progrés.

Els quatre objectius del Green Impact

Els objectius de la nova visió mediambiental a llarg termini per a 2050 de Panasonic s'ha establert en quatre categories basades en l'abast, el mètode i el termini de reducció de CO₂.

  • Reduir les emissions en la cadena de valor de les àrees que representen el 80% de l'energia consumida: la il·luminació, la climatització i la ventilació. Amb aquesta acció, es pretén reduir 110 milions de tones d'emissions de CO₂ generades pels nostres usuaris amb l'ús dels nostres productes.
  • Reduir 100 milions de tones d'emissions de CO₂ mitjançant l'estalvi d'energia en àrees de negoci existents com les bateries per a automòbils, el programari de la cadena de subministrament i la qualitat de l'aire i la climatització.
  • Evitar emissions mitjançant noves tecnologies. L'objectiu és reduir 100 milions de tones d'emissions de CO₂ mitjançant la transformació energètica per part de la societat basada en l'adopció del consum d'energies renovables i la innovació en noves tecnologies i solucions com els dispositius d'energia d'hidrogen, etc.
  • Promoció i difusió de les energies renovables i de totes les nostres activitats realitzades en aquest sentit per a reduir les emissions de CO₂

El Green Impact representa el nou compromís global de Panasonic per a contribuir a un futur més sostenible reforçant la reducció de les emissions de CO₂  de tot el grup i de la societat a través de solucions d'energia renovable i neta.

1 300 milions de tones calculades amb factors d'emissió de 2020.

2 33.600 milions de tones d'emissions de CO2 relacionades amb l'energia en 2019 (Font: AIE)