Samsung Climate Solutions anuncia millores per a l'experiència d'usuari

 

Samsung Climate Solutions anuncia millores per a l'experiència d'usuari

Samsung Electronics Air Conditioner Europe B.V. (SEACE), en la seva comesa de generar cada dia una millor experiència per als seus col·laboradors, ha anunciat una sèrie d'iniciatives que milloren el servei de la companyia de climatització. Aquestes iniciatives engloben serveis addicionals d'atenció al client, així com un seguiment en viu de totes les comandes.

En primer lloc, amb el llançament del dpto de Inside Sales es crea un equip addicional de suport que, juntament amb l'equip comercial, s'encarregaran d'atendre totes les gestions relacionades amb les necessitats de cada client. D'aquesta manera, els usuaris rebran una atenció més ràpida i eficient, a totes les seves sol·licituds, dotant d'una major visibilitat i control de la informació en cada àrea.

També, amb la nova implantació de la nova funció Track & Traci, suposarà una millora en l'experiència de lliurament per als usuaris de Samsung, ja que proporciona una major visibilitat sobre l'estat d'aquestes. Amb aquesta nova funció, els usuaris rebran en el seu correu electrònic actualitzacions de l'estat de les seves comandes, a més d'un enllaç on podran veure en temps real la situació de l'enviament, facilitant el lliurament als usuaris.

Totes aquestes millores es combinen amb l'actualització constant de la informació en la pàgina web de les solucions de la companyia. A més, també està disponible des de fa poc l'eina en línia que permet als professionals de la climatització accedir als diferents catàlegs de producte i llista de preus disponibles:  https://samsung.dcatalog.com/i/spanish. En línia amb moltes de les iniciatives de la companyia, l'objectiu d'aquesta eina ha estat, des del primer dia, reduir la quantitat de catàlegs impresos i minimitzar la petjada de carboni en tots els materials de màrqueting.

 

Per a més informació, visiti www.samsung.com/climate