La companyia contribueix a accelerar la transformació del sector de la climatització

Eurofred impulsa la seva digitalització i accelera
la transformació del sector de la climatització

210218 EUROFRED Impulsa la digitalització 200X300

  • Eurofred aprofita el poder de tecnologies digitals i les dades per a millorar la seva presa de decisions i aplicar iniciatives dirigides a optimitzar l'experiència dels clients i l'eficiència dels processos, expandir el seu model de negoci i empoderar als seus treballadors.
  • La companyia confia en Microsoft, Actio Global, Salesforce i SDG Group per a dur a terme un procés de transformació digital basat en quatre pilars: clients, solucions, persones i processos.
Madrid, 9 de desembre de 2021 – Eurofred, companyia que s'ha consolidat com un partner per a tots els professionals que requereixen una solució integral a les seves necessitats de climatització, aire industrial, qualitat ambiental interior, refrigeració i equipament per al sector Horeca, impulsa la seva estratègia de digitalització amb l'objectiu d'optimitzar l'experiència dels seus clients, expandir el seu model de negoci, empoderar als seus treballadors i maximitzar l'eficiència dels seus processos. Així, secundant-se en les tecnologies digitals, la companyia contribueix a accelerar la transformació del sector de la climatització.

En una situació de mercat com l'actual, adoptar noves tècniques organitzatives que se serveixin de les tecnologies acceleradores i, sobretot, de les dades que aquestes permeten extreure i analitzar, és imprescindible no sols per a sobreviure, sinó per a guanyar un avantatge competitiu. Conscient d'això, Eurofred ha accelerat la seva transformació digital per a millorar la seva presa de decisions i aplicar iniciatives dirigides a aconseguir els seus objectius estratègics.
“En Eurofred no ens espanta mirar al futur. Sabem que el canvi és necessari i, per això, estem afrontant un procés profund de transformació digital que revolucionarà la nostra manera de treballar i de relacionar-nos amb els clients”, assegura Xavier Manzanera, Director de transformació digital d'Eurofred. “I no ho fem només en el nostre propi benefici: volem liderar el camí i derrocar totes les barreres que, fins al moment, han frenat l'avanç de la digitalització en el nostre sector.”

Avançar gràcies al poder de la tecnologia i la dada: els quatre pilars de la digitalització de Eurofred


Eurofred cerca assegurar l'èxit de la seva transformació digital mitjançant la implantació d'eines, processos, emmagatzematge, seguretat i intercanvi de dades amb l'objectiu de cobrir necessitats amb la màxima eficiència i el menor cost possible. Mantenint la tecnologia i la dada en el centre de la seva estratègia, aquesta s'articula sobre la base de quatre pilars: clients, solucions, persones i processos.

Els clients volen ser valorats i secundats i necessiten que les empreses que els presten servei els entenguin, siguin fiables, justes i els mantinguin informats. Amb aquesta idea en ment, Eurofred aprofita el poder de les tecnologies digitals i les dades per a oferir-los la flexibilitat, omnicanalidad, estalvi de temps, personalització d'ofertes i transparència de processos que demanden. D'aquesta manera, la companyia es posiciona com el Partner digital dels seus clients, oferint-los una experiència completa a través del canal que aquests prefereixin, ja sigui en línia o offline gràcies al Growth Center; el nou CRM que ofereix una visió 360° del client; l'e-commerce i l'experiència del consumidor.

En paral·lel, a través de les tecnologies digitals, Eurofred cerca també expandir el seu model de negoci i aposta per la transformació del producte i dels seus serveis a través de tecnologies digitals que li permetran desenvolupar i evolucionar per a cobrir i anticipar les noves necessitats dels clients.

“La dada és el centre de la nostra transformació”, apunta Manzanera. “Volem desenvolupar i evolucionar els productes i serveis que cobreixin i anticipin les necessitats dels nostres clients, aprofitant el poder d'avanços com el IoT i la gestió de les dades. A més, impulsem l'eficiència i l'adaptació al món digital a través de l'automatització de processos i tasques, alhora que potenciem el flux d'informació”.

El tercer pilar gira entorn a l'apoderament dels empleats. La companyia ha definit i desenvolupat una cultura organitzativa que, a través de la dada, potència també l'eficiència, la productivitat i la col·laboració entre empleats, empoderant-los i guanyant en agilitat i capacitat d'adaptació a la velocitat dels seus clients. Per a això, empra la metodologia Agile i un nou entorn de treball, Modern Workplace, i posa el focus en l'organització, el talent i les noves capacitats.

Finalment, Eurofred cerca optimitzar les operacions. En altres paraules, evolucionar, automatitzar processos i tasques i potenciar el flux de la informació aprofitant les capacitats de la tecnologia per a millorar l'eficiència i l'adaptació al món digital. Aquest és l'objectiu del nou Process Center of Excellence de la companyia.